Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Get Set appen spres rundt i Korea

Get Set appen spres rundt i Korea

Introduksjon

Se den fantastiske videoen om Koreas "Get Set prosjekt" lengre ned i artikkelen

Nyheter hovedbilde

I forbindelse med de Olympiske Vinterlekene i Pyeongchang 2018 hadde Koreas idrettsforbundet og olympiske komité invitert til Haus Team Korea i den olympiske parken i Geungang (coastal cluster).

Her kunne Kathrin Steffen, Torbjørn Soligard og Lars Engebretsen, samt alle interesserte bli kjent med det koreanske «Get Set – prosjektet».

Lenke til videoen om Korea´s  "Get Set - prosjektet"

Det koreanske kultur- og idrettsministerium har gitt full økonomisk støtte og mandat til det IOC Research Center i Seoul og deres «Olympiatoppen» til å implementere Get Set på tvers av landet med et prioritert fokus på toppidrett i starten av deres lange perspektivet.

IOC Research Center i Seoul, Dr Doo-Sup Kim og Dr Sae-Yong Lee fra Yonsei University, Seoul sammen med Dr Sejun Kim fra Jincheon National Training Center har påbegynt en studie der den skadeforebyggende effekten av deres Get Set – prosjekt skal evalueres i løpet av 2018.

«Get Set – Train Smarter», et samarbeidsprosjekt mellom Senter for idrettsskadeforskning, norsk idrett og IOC, er en mobilapplikasjon med skadeforebyggende treningsøvelser for hele 51 olympiske sommer- og vinteridretter, samt 6 kroppsdeler. Appen er nå tilgjengelig i 7 språk og har trenere, utøvere og deres støtteapparat som målgruppe, og er blitt ferdigstilt til Vinterlekene i Korea.