Informasjon om en nyhet med tittelen Livet etter kneskaden
Livet etter kneskaden
Introduksjon
Skaden har skjedd, operasjon skal vurderes og pasienten er spent. Hva skjer da? Svaret får du på Ortopedisk Høstmøte.
I Norge har vi mange dyktige ortopediske kirurger. De er gode til nettopp å operere. Men hva skjer før lampene i operasjonssalen skrus på og pasienten skal under kniven?
Dette spørsmålet er viet et helt eget symposium («Hva gjør du med en stor kneligamentskade?») på Ortopedisk Høstmøte, som avholdes i Oslo fra 25. til 28. oktober.
Formålet er å gi ortopedene en økt innsikt i de kirurgiske mulighetene og rehabiliteringen av pasienten.
Solid lagoppstilling
Professor Lars Engebretsen åpner symposiet med et innlegg/foredrag om det nyeste innen kirurgisk behandling av ligamentskader i kneet.
Engebretsen er en solid størrelse og har lang erfaring innenfor ortopedien, og innehar en rekke stillinger og verv knyttet opp mot feltet.
Les mer om professor Engebretsen her.
Neste person ut er professor May Arna Risberg i egenskap av å være forskningsleder ved NAR (Norsk forskningssenter for aktiv rehabilitering).
Risberg har lang praktisk og forskningsmessig erfaring i det å bortimot bokstavelig talt «få folk på beina igjen».
Temaet for Risbergs foredrag vil være å vise frem forskningen og dokumentasjonen på hvilke rehabiliteringsmetoder som fungerer.
Les mer om professor Risberg her.
Avslutningsvis rettes søkelyset mot pasienten i rehabiliteringen. Hvordan legger man opp rehabiliteringsplanen for den enkelte? Hvilke utfordringer må man som fysioterapeut være forberedt p å møte?
Disse spørsmålene belyses i foredraget til spesialist i idrettsfysioterapi, og doktorgradsstipendiat ved NAR, Håvard Moksnes.
Moksnes er en av landets fremste eksperter på rehabilitering av pasienter med ligamentsskader i knærne.
Les mer om Håvard Moksnes her.
Forskjellige behov og utfordringer
I floraen av spennende og viktige tema på Ortopedisk Høstmøte finner vi torsdag formiddag også Artroskopiforeningens symposium «Kneskader hos barn». Formålet her er å øke bevisstheten og kompetansen på behandling av barn med kneskader.
Kneskader hos barn er heldigvis ikke noe som skjer ofte, men de skjer og de må behandles på en annen måte enn voksne. Ettersom det er få kneskader hos barn, og enda færre operasjoner, så er det få ortopeder som får opparbeidet seg en bred erfaring på feltet.
Det er rom for å tilføre ortopedene mer kunnskap om temaet, og professor Lars Engebretsen og doktorgradsstipendiat Håvard Moksnes vil tilsammen holde tre foredrag under dette symposiet.