Informasjon om en nyhet med tittelen Senter for Idrettsskadeforskning lærer opp 22 nye OL-leger
Senter for Idrettsskadeforskning lærer opp 22 nye OL-leger
Introduksjon
Det har vært en aktiv uke på Senter for Idrettsskadeforskning disse dager. Enda en gang har senteret vært vertskap for leger fra hele verden, som har hatt sine avsluttende 3 dager med eksamen, foredrag og work-shops, som en del av IOC Diploma in Sports Medicine. 3 dager ble fylt med faglig påfyll og interessante utvekslinger om hva som skal til når en lege skal følge utøvere gjennom sesongen og til store mesterskap.

Det er i år 10 år siden (2015) første gang Senter for Idrettsskadeforskning under ledelse av Lars Engebretsen og Kathrin Steffen arrangert kurs for leger som tar et 2-års online kurs i regi av IOC. Men det er 8. gang at det blir arrangert pga. to pandemiår uten (2020 og 2021) her på Idrettshøgskolen.
Kurset avsluttes med en 3-dagers seminar/workshop/eksamen i Oslo, da parallelt med 4 andre IOC medisinske senter rundt om i verden (Amsterdam, Seoul, Pretoria, Calgary). Årets kull har bestått av til sammen i overkant av 100 leger, fordelt på da i alt 5 byer.
Målet med dette videreutdanningsprogrammet gjennom IOC er å øke kunnskapen, og ikke minst, legge til rette for et nettverk innen idrettsmedisin. Legene skal best mulig forberedes for oppgavene sine som lege for idrettsutøvere.
Både Lars Engebretsen og Kathrin Steffen, som har hatt ansvar for kurset disse dagene, var meget fornøyd med innsatsen til alle legene som tok turen til NiH og Senter for Idrettsskadeforskning. Fortsatt er det viktig for senteret at de er med å bidrar til dette kurset, i samarbeid med de andre IOC medisinske senterne, for fortsatt å videreutdanne internasjonale leger, som skal delta på store internasjonale idrettsarrangement.
Flere ulike forelesere var hentet inn disse dagene, fra blant annet Olympiatoppen, Idrettens Helsesenter, for å nevne noen. Temaene på forelesningene var blant annet; “Female health – health and performance”, “How to deal with sports cardiology as a sports medicine physician”, “Nutritional support for injuries in sport”, “REDs – case discussions” og “Diagnosis and management of concussions: practicing the Sport Concussion Assessment Tool (SCAT6)”.
Det var i tillegg tre ulike økter med work-shops/praktisk undervisning, med fokus på ulike kroppsdeler (kne, ankel, rygg, lår etc.) og hva som er viktig å kjenne til i forhold til undersøkelsesteknikker for idrettsskader.
De 22 legene som kom til Oslo for sin avsluttende del av kurset, kom fra Belgia, Kypros, Australia, Danmark, Singapore, Frankrike, Bahrain, Sveits, Thailand, Brasil, Indonesia, Litauen, Israel, India, Sri Lanka, Tyskland og Saudi Arabia.
Vi gratulerer så mye årets kull i IOC`s 2-årig online program "IOC Diploma in Sports Medicine"!
Her kan du lese mer om videreutdanningen: “IOC Diploma in Sports Medicine”