Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen "The double" for Senter for idrettsskadeforskning under årets Idrettsmedisinsk Høstkongress

"The double" for Senter for idrettsskadeforskning under årets Idrettsmedisinsk Høstkongress

Introduksjon

Joar Harøy vant stor pris på årets Idrettsmedisinsk Høstkongress.

Nyheter hovedbilde

Forskere fra Norges idrettshøgskole og Senter for idrettsskadeforskning ble de store prisvinnerne på årets Idrettsmedisinsk Høstkongress i Stavanger.

Nær 550 forskere og klinikere fra inn- og utland var til stede for å markere norsk og internasjonal idrettsmedisin og bidra til et faglig program av ypperste klasse.

Hovedtemaene på kongressen var skulder, rygg, hjertesykdommer, fysisk aktivitet og helse, trening for toppidrettsutøvere og helsetrender. Programmet ble som alltid krydret med et bredt utvalg av praktiskrettede workshops.


Spenning rundt AlfaCare-prisen

Tradisjonen tro deles AlfaCare-prisen ut under den årlige Idrettsmedisinske Høstkongressen for beste frie foredrag.

De 6 nominerte forskere «konkurrer mot hverandre» med hvert sitt tilmålte 10-minutters foredrag. Vinneren mottok et reisestipend på 15.000 kroner, og andreplassen fikk et stipend på 5.000 kroner.

Helt på topp denne gangen havnet Joar Harøy. På vegne av prosjektgruppen holdt Joar Harøy et glitrende foredrag med tittel: «Sterk Lyske programmet forebygger lyskeproblemer blant mannlige fotballspillere».

Stolte veiledere og medarbeidere til prosjektet er Prof Thor Einar Andersen og Prof Roald Bahr, begge forskere ved Senter for idrettsskadeforskning.

Et trinn lenger ned på podiet kom Torstein Dalen med "Kartlegging av helseproblemer blant elite-junior fotballspillere av begge kjønn".

Også Guro Bernhardsen og Bjørge Herman Hansen ved Seksjon for idrettsmedisinske fag ble nominert til finaleheatet blant ca 40 innsendte abstracts; en knallsterk prestasjon.